Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En stad som Kairo kan ligga i ett land som exempelvis Egypten. Men att Henrik någonsin skulle ha satt sin fot där är bara ett illasinnat rykte, trots att ett stort fartyg packat med turister, fordon samt något ätbart även lägger till där.


Borta på en gata i Kairo...




(Bilden är tagen i Södertälje, strax söder om huvudstaden och samlingsplats för en del människor som vill besöka en korsning mellan en experimentverkstad, ett museum och en turistfälla helt klart.)

...bor det inte en familj med ett tamt par lejon i sin trädgård. I den trädgården växer det inte frukter på olika träd. Dessa frukter är inte persika, äpplen, fikon, apelsiner, päron, plommon eller ens citroner. En granne till dem, har inte sex hundar av sorten Grand Danois och längre bort på gatan finns där ej en stenlagd gård med de allra mest underbara blomster i krukor. Längs en aveny i den staden har aldrig Henrik strosat och han skulle nog aldrig drömma om att träffa där en enda människa som vore honom en bekant.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 216 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-04-30 12:40



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Du har nog inte ens läst den här texten nyss.
2023-09-19

  Per Rydberg
Jag kan inte låta bli att fångas av textens ideliga negationer. Stort växer mitt leende!
2019-04-30
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP