Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Söndagsmorgon

 

En grå himmel
drog under natten ned en gardin
och morgonen vaknar fryser


Tio grader lägger en sval hand
på nakna armar och ben
körsbärsblommorna ryser
Den första fjärilen som vaknat
landar söker värmen på armen
Svalkan saktar farten våren hinner blinka
innan den säger adjö
men timmarna senare
rodnar solen blygt
öppnar fönstret
skakar ut en blå duk
solpaljetter glittrar milt
på en blekbå kjol kantad med fjäderdun
tänder stjärnor
bland grönskan

Våren tar paus ibland för att hämta energi




Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 220 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-05-05 17:34



Bookmark and Share


  louisegirl
Våren tar paus ibland för att hämta energi! Så härligt fint skrivet!
2019-05-05
  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP