Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bilden här ovan är inte 'tagen' i vare sig Landskrona, Örebro, Kramfors eller Malmö. Inte ens i Jönköping eller Upplands Väsby. Utan närmare bestämt i Karlstad, mellan en stadsdel och själva huvudfåran av stad ett stenkast eller två från 'Centrumdelen'. V


Dagens vilda funderingar 2019 maj 22



Toivo
-
Är förvisso ett namn som är vanligt
i vårt grannland Finland, men som
kan återfinnas litet varstans på jorden,
blott människor landsändan bebor.

Lätt långsökt går det även att tänka
sig som 'toy', vilket betyder leksak
eller tuggummi, samt att vo är en
lätt försvenskad del av förkortnngen

W. O. till just V. O. Vilket på engelska
står för 'Walk Over', det vill säga
att motståndare lämnar redan innan
matchen börjat och det betyder då

seger till var möjlig utmanare. Medan
V. O. kan betyda litet av varje. Till var
fars märkliga möjliga invändan mot
Exempel på detta följer.

V. O. som i Vladivostok Ostronbank
V. O. som i Valdemar Anders Ohlson
V. O. som i Valbara Oscarsvinnare
V. O. som i Vilhelm Oskar Vinkelhake
V. O. som i Vem i hela friden störde Ossian
V. O. som i Veronika Madeleine Oscarsson,
(kom ut och lek)
V. O. som i Var när och Om
V. O. som i Vidga dina vyer Olga din spjuver
eller 'välj det som passar just dig'.









Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 137 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-05-22 16:33



Bookmark and Share


  ULJO
Varför inte V.O.kasta sig i ut på livets vatten i en världsomsegling
2019-05-23

  danne //
en renodlad undersökning..

inte helt Vlademirisk färd mot Omsk
" V. O. som i Vidga dina vyer Oleg din spjuver " den är söt på något sätt var tvungen bara att manipulera - till ett gosse namn!
2019-05-22
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP