Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mina dagar är enkla



Mina dagar är enkla
när trädens skuggor
randar min väg -

om svärtan viker
för grönskan och ljuset
och de hårda vindarna veknar.

De svartvita skatornas grafik,
duvornas gråvita vingslag
som plötsliga solfjädrar.
Gökens tvåtoniga ankomst.

Bäckens tidsenliga flöde
blir tänkvärt -

Men störst av allt
är den talande tystnaden
mellan koltrastens toner
i solnedgången.







Fri vers av Jan Widströmer VIP
Läst 324 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2019-05-25 14:19



Bookmark and Share


  Thomas Widemark
Väldigt fint skrivet!
Det enkla är oftast det skönaste.
2019-07-06

    Madeleine Ågren (Maduska)
Drabbas av skönheten i texten.
2019-06-17

  ResenärGenomLivet VIP
Mycket vackert...enkla dagar när man kan njuta av naturen är det bästa man kan vara med om...
2019-06-01

  SellwiN VIP
Välskrivet och målande!
2019-05-28

  Johan Strömstedt
En fängslande text. Du hanterar
dina ordval på ett nästan akrobatiskt sätt. fint!
2019-05-27

  Eva Langrath VIP
Fin naturlyrik där varje strof är som en liten dikt i sig själv och som på ett fint sätt binder ihop till en helhet.
2019-05-26

  Gunnel Eriksson VIP
Återigen ord som ger
bilder och ljud. Vackert
med en vemodig ton.

2019-05-26

    ej medlem längre
Naturlyrik när den är som bäst. Mer behöver inte ordas. Det är bättre att bara njuta av ett sånt litet mästerverk än att analysera sönder det...
2019-05-26
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP