Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

FEM INLÄGG TILL DEKLARATIONEN FÖR MÄNSKLIGA RÄTTIGHETERNA

Demokratins värdegrunder är
lika omöjliga förverkliga
liksom allas lika värde,
så länge naturen är orättvis
och människans överlevnadsinstinkt
är lika stark som egoismen.

Jämlikhet inför könen är en naturlig
omöjlighet,
så länge en man är en man och kvinnan
en kvinna.

Vänskap är alltid möjlig,
om det finns något att vinna på den.

Goda och romantiska illusioner i all ära,
men verkligheten överträffar fantasin,
liksom sanningen lögnen,
där den fulaste och farligaste diktaturen,
verkar under en demokratins flagg.

*




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 216 gånger
Publicerad 2019-10-14 13:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP