Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


© Ur "Röster från barrikaden"


RÖVARKULAN

Pengar gör ingen till en
bättre människa,
men slipper i varje fall
förnedra sig att
stå med mössan i hand
inför den rikes port.

Detta undgår tjuven,
där tjuvens enda lag
är att nöden har ingen lag.

Tjuven gör som de rika
alltid gjort,
för att bli rika,
och stjäl för att rista in
sitt släktsigill,
på sin vapensköld.

Den som rövat och
mördat mest
segrar över kungariket
och äger världen.

Så tecknas en lag
som alla utom den
som skrev den
skall följa.

Jorden är en rövarkula
och skyttegrav,
där alla stjäl av alla,
så fort det finns en chans.

Döda eller låta sig dödas,
är meningen med livet
i behåll.



*




Övriga genrer av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 193 gånger
Publicerad 2019-10-11 23:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP