Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Det är just sådan här poesi som inte är fin nog i brackornas ögon.


STADEN UTAN HUMOR

Centrum är fullt av figurer

"Stegräknaren" är en

Mannen med matsäckslådan

sitter vid "gudinnan" igen

Jobbade på mejeriet

Nu är han pensionär

Ingenting nytt under molnen

Själv är jag uppspelt men tvär

 

Vem tröstar trasiga trynen?

Jag har inte alls någon lust

Led mig, Du Gud, så jag slipper

genomgå ännu en dust

Vill inte vila på lagrar

Vill inte fly från mitt fält

Ge mig nånting så jag magrar

som han som bor i ett tält

 

LARZ GUSTAFSSON 3/6 2019




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 131 gånger
Publicerad 2019-06-03 18:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP