Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


2018-06-24 kl 12:13


NÄRHET - livstecken

 

alla är skapade till Guds avbild
syftet han har med oss vi ska växa i anden
att finnas till är det enda medfödda
att lära känna en människa
är att dela andedräkt med vår avbild
då vi kastar ut våra nät
avläser vi varandra med vårt ekolod/sinne
där kärlek finns är det enkelt att tro
när skönhet hopp och glädje vibrerar
i varje levandes cell i vår kropp
ser vi allt med andra ögon
då vi tror och vet vi är älskade
beter vi oss annorlunda
 
vi lever som den vi är - helgjutna
vår tid är sorgligt nog undernärd, utsvulten
på helighet /helig innbär att vara hel - i/
när vi ser allt det uppenbara
som griper tag i droppen av liv
ser vi trädgårdens  sköra blad
alla mästerverk skapade till liv
Fjärran ifrån uppenbarade sig Herren för mig:
"Ja med evig kärlek har jag älskat dig"
Jeremia 31:3
Tro - det är att ha en vision
Hopp - den går att genomföra
Kärlek - är omsorg om varandra
det gäller i alla skapande relationer

Äktenskap, ledarskap och vänskap
tro utan kärlekens gärningar förblir död
en isbelagd sjö täckt av snö!
 
det är våra handlingar
som har betydelse de visar vem vi är
innan tillvaron försvinner
vill den bortglömda människan leva
varje nedtrampad själ
varje sparkad hund
varje vanskött åsna häst eller ko
varje levande själ misstror alla målade fresker
som dukats upp på bordet
av samma anledning som den tror
det indiska reptricket är en omöjlighet
men den tvivlar inte på tricket
med den itusågade människan
för det är ju allt samhället
strävar mot bland livets utsatta

Blir vi inte ledsna att se hur människor
behandlas
ska man trampa på en människa
fysiskt eller psykiskt med vett och vilja
varför sker allt fler brott i dag?
 
*
 
Kommentar Närhet - livstecken
 
the wildcat tack fina vän vad jag blir glad höra orden
2018-06-26
ResenärGenomLivet  Jag blir så ledsen när jag ser hur människor är mot varandra...många verkar helt avtrubbade emotionellt...tänk så mycket bättre man mår själv när man ger och uppmuntrar andra...fin och tänkvärd text...
2018-06-24
 
     



Fri vers (Modernistisk dikt) av morgonstjärna VIP
Läst 201 gånger
Publicerad 2019-06-14 20:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP