Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tema på Skrivarsidan.nu


Saga om en Rödluva

Tema, lov, saga.
Det var en gång en flicka som fått en röd keps av sin mormor.
Hon tyckte så mycket om sin keps därför hade hon den alltid på sig. Alla kallade henne för Rödluvan. Det var bra med den röda huvudbonaden på många sätt, kepsen syntes på långt håll, mamman såg något rött guppa därute i det gröna. - Aha, nu håller Rödluvan på att plocka rabarber.
Mamma hade semester, Rödluvan hade sommarlov, solen sken och göken gol.
Mammas mobil sjöng en trudelutt, det var mormor som skickade ett SMS: 'Jag har ont i ett ben, kan inte Rödluvan komma hit med lite rabarberpaj till mig idag?' Mamman och Rödluvan gjorde en fantastisk god paj, provsmakade lite, sen tog Rödluvan pajen i sin rosa fjällrävenryggsäck och gick iväg mot mormors hus i skogen.
Mamman tänkte jag följer efter om en stund, det är väl inte så bra att låta Rödluvan gå ensam genom skogen, man hör ju så mycket om vargar som lurar små flickor och äter upp mormödrar.
Sagt och gjort, mamman slängde sig på cykeln och cyklade iväg, men först hade hon lagat kaffe och gjort några smörgåsar med ärthummus, tillverkade av ärtor från trädgården och lagt i cykelkorgen.
Det var en sådan härlig dag.
"Vad har den här fina mamman i sin cykelkorg"
hör mamman en röst säga inne från skogen.
"Ah, det är bara lite ärthummusmackor,
du kan hänga med och smaka om du vill, men du äter väl bara kött du?"
"Nej, jag har lagt om kosten, jag är vegetarian nu, så en macka med hummus, det tackar
jag inte nej till", sa vargen.
"Jag tog ett bett på något rött nyss, men usch jag spottade ut det bums"
Mamman svimmade.
Vargen gick till mormors hus och berättade att han skrämt mamman halvt fördärvad.
Mormor och Rödluvan höll just på att duka upp paj och rabarbersaft.
Alla tre, mormor med hjälp av rullator, gick och väckte mamman.
Vargen förklarade skamset att det var rönnbär från förra året han tuggat i sig och inget annat.
Sen hade de alla en trevlig dag.
Mamman förlät vargen.
Och mormor gav vargen en röd keps.




Prosa (Fabel/Saga) av Cikoria Blå VIP
Läst 169 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-06-19 10:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Cikoria Blå
Cikoria Blå VIP