Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


älskade klokuggla


när jag läser


såren du fått brister tråden
vägarna du gått, anade men inget visste
förrän jag bredde ut korten sorterade leken
och läste baksidan
storstadskvällen våldets skörd
det fajtas på gatorna och krogarna
gängen på rövarstråt
knogjärn knivar cykelkedjor viner i luften
våldsbrott inbrott och stölder
det är då många berusar sig
önskar sig dövblinda
Samhällets grundbultar dras allt hårdare
många balanserar på linan, springer in i väggen
kan vi skriva känslan fullt ut, när vi vet
jag önskar ofta jag kunde vrida tiden bakåt
krypa in i mammas mage
födas på nytt i en bättre värld där inget mörker fanns
såg tärnor flyga över fältet i dag, så fria
de äger inget, men äger ändå allt




Fri vers (Modernistisk dikt) av morgonstjärna VIP
Läst 279 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-06-23 20:09



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Stark och full av beröring i känsla!
2019-06-25
  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP