Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ekande Salar

Ekande salar
Och vidöppna slätter

Grönskande dalar
Och månklara nätter

Glänsande regndroppar
Med kapslar av luft

Spetsiga bergstoppar
Och magert förnuft

Tindrande strålar
Av solen mot land

Strålar som målar
En bild utav sand

Ett lager av stenar
Som täcker en grav

Det bruset menar
På land vid ett hav

Som skummet i bäcken
Det flyter förbi

Och spelar som Näcken
Då känslan är fri

Kan sanning vá viktig
När himmelen flyr

Är världen då riktig
När morgonen gryr










Fri vers av Bara jag, Anna
Läst 521 gånger
Publicerad 2006-06-26 20:13



Bookmark and Share


  Sara Den Rara
håller med föregående om att dikten var jättebra, håller inte med förgående om resten.

skitbra! älskar rimmen och enkelheten!
2006-07-25

    Bostik
Det var en vacker dikt, fina rim. Något för upprepande kanske (och-med-och-med). Rytmen är bra, fast vissa ställen brister den på:

Glänsande droppar (dvs. inte regndroppar)
Spetsiga toppar (mjo, det låter konstigt, men du måste kapa den första betoningen i bergstoppar)
Det havsbruset menar (Här behövdes en extra stavelse)

De tycker jag du ska ändra, för att få en bättre vers. För det är som sagt en mycket vacker dikt!
2006-07-11
  > Nästa text
< Föregående

Bara jag, Anna