Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Förmiddagen

 

passerade i ett stjärntöcken

gick på vågor av glädje bland vardagens måsten

men i bägaren fanns ett strå av sorg ändå

över en vän som fått en nitlott 

borde fått högsta vinsten

är duktig och rejäl trots livets hårda törnar

Vem av alla har den största makten

vad har vi människor strävat efter mest

till vad har man sig kärast fäst 

Ett litet ting som allting styr

penningen skapar furstar regerar allt minsann

Penningen blir världens ände den störta kan

ett folk i brand

det man byggt upp med möda

kan hatets flod föröda

 




Fri vers (Modernistisk dikt) av morgonstjärna VIP
Läst 148 gånger
Publicerad 2019-06-30 12:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP