Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

sömn, hammare och ro

Jag håller på med reparationer av vår yttertrappa. Nu behöver jag spika.
Men än sover min hustru i huset. Och en sovande människa skall inte störas i onödan - särskilt inte med plötsliga hammarslag. Sömn är liksom helig. Inte minst den hos ens hustru.

Så jag väntar med spikandet ett tag. Tar en kopp och betraktar min dag.
Tids nog vaknar hon glad och nyter.
Och först då - sedan hon fått sitt te och hunnit morna sig lite - först då spikar jag.




Prosa av Ingmar Hård VIP
Läst 152 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-07-07 16:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP