Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Klockriket våren 2019..2017-07-18 19:57 av the wildcat (medlemsid: 79522) Reviderad


Hjälpsamhet är mycket



det kan vara det där lilla
i vardagen som betyder så mycket
en vän eller den du älskar
behöver ditt stöd i en utsatt stund
----oavsett vad som än händer
så har jag sett
att om vi har öppna händer
tänker andra litet mer
så växer kärleken och omtanken
---vi får så mycket, fast vi förväntar oss inget
det känns bara varmt inomhus
märkligt men ett skratt sprider sig
och även värmen

Att gå kärlekens väg är ljusets väg
varför är det så svårt i dag, när vi mer än någonsin
behöver bry oss,
då har människor blivit magra om kinden
det blåser snåla vindar, snö ligger i drivor över taken
---papperstäcket värmer inte
parksoffan blir frysskåpet där Mollberg om sommaren
satt i sin paulun

Är det så att vi väljer våra vänner
utifrån oss själva och våra värderingar?
att kaka söker maka stämmer
----- de som vi släppt in, finns där oavsett
sorg glädje motgång
går det bra gläds vi åt framgången
sjunker skeppet kastar vi ut livbojen
Det är lika naturligt som att andas
varför inte ?

livet är ett annat i verkligheten än över nätet
där manipulativa soldater marscherar
över tangenterna, hänsyn finns inte
där är livet utan facit
oberäkneligt

vitt blir till svart över en natt

öppna inte Ryska posten, allt är osäkert
isen är tunn





Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 372 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-07-15 00:33



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
inte bara käbbel det är säkert som Amen i kyrkan
2022-10-09
  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP