Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Några teorier om 'saker och ting', handlar texten här om. Text är ju ofta avhandlande det som i alla fall finns 'på papperet'. Går tåget? Om du demonstrerar det och någon sedan ser det, så rullar det fram.


Tord har ännu inte...






...satt sin fot i Australien. Alltså finns inte detta land ännu. Å andra sidan kunde det inte 'upptäckas' ens förut, eftersom det var bebott. Visserligen av 'urinnevånare', men det sägs det väl finns 'överallt' i världen. De kallas ofta för det landets invånare, infödda eller vad du har lust att kalla dem för. Nationalister möjligen, eftersom de ju bevisligen är födda just där. Så i Tords värld finns bara länder han varit i och resten av dem återstår alltså att upptäcka. Bara att han varken tillverkar själv eller köper och samlar på flaggor. Inte brukar han sätta dem i marken heller eller 'deklarera' att marken de nu står i, skulle vara 'Tords land'. Även om den möjligheten ännu finns, ligger det knappast i hans intresse att agera just på det viset. Trots detta är all landmassa och allt vatten du skulle kunna överblicka från en farkost svävande i rymden, på något avstånd från jordklotet, på sitt sätt 'Tords land', åtminstone rent teoretiskt, i hans eget universum. Och teori, det har du säker 'koll på' vad det är för något. Tord har just tänkt sig att kunna deklamera något. Bara att han inte 'läser högt' så att du kan höra det sägas. Han mimar dock med munnen det han läser och det är då bara för dig att 'läsa på läpparna'. Det är dock något som blinda sällan gör. De lär sig sällan teckenspråket, utan litar med till punkter som metod att meddela sig eller ta emot budskap från andra existenser. Vad Tord läser för något? Ja du, det kan vara 'vad som helst', eftersom jag personligen inte kan läsa på läpparna. Ännu så länge vill säga.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 406 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-07-16 01:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP