Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Semesteromsorg

Vardagspraktiskt fast lite mer ingående.
Kläder och skor i för små storlekar, delas in
i sälja, skänka och slänga.
Hål och revor lagas.
Blommor omplanteras.
Balkongblommor vattnas med lillpojken.
Inomhusblommor vattnas i samma glada sällskap
så omsorgen delas.
Disktrasan kokas i vatten och återanvänds.
Ingrodda fläckar betvingas. Kommentar från lillpojken är klockren: -De där fläckarna har varit där hela tiden!
Köksfläkten gnuggas igenom. Filtret rengörs.
Matrester från kylskåpet knåpas ihop
till något ätbart.
När det börjar bli tomt däri tar jag mig an
att städa kylskåpet.
Jag tar pauser emellan, biter ihop och kör igång igen.
Hur många Kalles kaviartuber kan man hitta med ordentliga duttar av kaviar kvar?
Det är någon som är alldeles för bekväm med klämmandet; och det är någon som köper för många nya tuber.
De skymda morötterna mår alldeles förträffligt och går att äta.
Plastreturen fylls på.
Kartongreturen fylls på.
Bruna påsen med organiska rester fylls på.
Glasburkar tas undan. De kan man göra ljuslyktor av till hösten med barna.
Äntligen är kylskåpet så rent att det blänker.
Man borde ta ett foto:-) så man minns.
Ja tid tar det och en viss tillfredställelse infinner sig.
Mitt i semestern,
innan vardagskarusellen spinner igång.




Fri vers av Feminaz
Läst 175 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2019-07-17 11:24



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Lite småkaos, men det löser sig...alltid
2019-07-18

    ej medlem längre
Jätte, jättefin! En dikt som lever.....
2019-07-18

  Marita Ohlquist VIP
Det är inte alltid så roligt att ge sig på, men det känns otroligt skönt när man är färdig.
2019-07-18

  Cikoria Blå VIP
Igenkänning.
Trevligt att läsa.
2019-07-18
  > Nästa text
< Föregående

Feminaz
Feminaz