Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vila i Frid Jessica

Du var en liten flicka på ett gammalt fotografi
i galonbyxor med hängslen på en isig grusväg i Sävja

du var en lady i slokhatt på en nästan folktom nattpub
du hade så personlig och stilfull talang och smak

när jag sa att det finns ingen annan
som låter som Jessica Lefvert
då sa du att det var det bästa beröm du kunde få

du fick pub nitton att koka när du sjöng
sanningen inifrån med ditt nya band

på ett prydligt café
där det luktade nybryggt kaffe
och nybakat bröd
berättade du om Barcelona
staden där man aldrig behöver växa upp

ibland så ändrar sig världen
när någon inte längre finns kvar
nu vill jag bara sitta här och titta ut
på sommarregnet som öser ner
på himlen som gråter
och på tårarna som rullar
längs min trottoar

du kämpade med ett ostämt piano
på Verkstans vårfestival

du berättade hur du alltid levde i flödet
av musik, design och bilder

du hade en vacker allkonstnärssjäl
och du var så så glad, omtänksam och varm

en gång hade du Junior Natural som backupsångare
och när han sen åkte på reggaeturné med Sly and Robbie
så förstod jag att okej, jag hade nog inte riktigt fattat
på vilken hög nivå du egentligen befann dig....

ibland så ändrar sig världen
när någon inte längre finns kvar
nu vill jag bara sitta här och titta ut
på sommarregnet som öser ner
på himlen som gråter
och på tårarna som rullar
längs min trottoar

för en stund sen lyssnade jag på Dylan
It s All Over Now Baby Blue
och sedan på Don Mc Lean som sjöng
"maybe this world was never meant for one
as beautiful as you"




Fri vers (Fri form) av Olle the Bulldog/Olle Ekman
Läst 418 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-07-24 16:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Olle the Bulldog/Olle Ekman
Olle the Bulldog/Olle Ekman