Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


det utlovade regnet

 

var blev det av
överallt lyser volmat hö
strandgräset rister sin prasslande lans
fåglar sjunger inga sånger
 
nu berättar vinden
av törst
störtar fjärilar och bin från skyn
trädens lysande klorofyll
stadda i brand brinner ettergröna
och gula skrik
binder en lövad krans
 
kring de röda invid suckande rot
tiden står stilla när livet gömmer
sitt ansikte nära
 solvindens flämtande bröst
intill bristningsgränsen
breder vi dagen ut
uthärdar
 

drömmer att regntunnan under natten av tid
släpper ner sitt våta hår
skakar ut över jorden
 
 



Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 342 gånger
Publicerad 2019-07-28 15:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP