Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
leker med uppbyggnaden


Hisnande lek

I en liten by där inget händer
går på promenad
gruset knastrar
blir till asfalt
sikten skymd av bok och al
vid en väg som kraftigt vänder

Jag går sönder av tristessen
får ett infall
lägger mig på vägen
ångesten är trägen
söker göra avkall
på den meningslösa pressen

Tänk om jag dör nu
de hinner inte se mig
i den skymda kröken
liggandes på vägen

Tanken väcker
viljan att leva
rädslan för döden
ändrar våra öden
känslorna är skeva
men avskräcker

Flyger upp och går undan
fjärilar i magen
börjar traska hem
söka trygghet igen
kanske bröt jag mot lagen
men fick livet begrunda
------------------------------------------------------------


I en liten by där inget händer
vid en väg som kraftigt vänder
går på promenad
sikten skymd av bok och al
gruset knastrar
blir till asfalt

Jag går sönder av tristessen
och den meningslösa pressen
söker göra avkall
får ett infall
ångesten är trägen
lägger mig på vägen

Tänk om jag dör nu
de hinner inte se mig
i den skymda kröken
liggandes på vägen


Tanken avskräcker
och väcker
viljan att leva
känslorna är skeva
rädslan för döden
ändrar våra öden

Flyger upp och går undan
men fick livet begrunda
fjärilar i magen
kanske bröt jag mot lagen
börjar traska hem
söka trygghet igen











Bunden vers (Rim) av Månfare VIP
Läst 348 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-08-01 13:32



Bookmark and Share


  danne //
fin
2019-08-06

  morgonstjärna VIP
hm riktigt bra känner sammalunda förståelsen
2019-08-01
  > Nästa text
< Föregående

Månfare
Månfare VIP