Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

äkta tvåsamhet

Främling, du är min närmaste vän
den jag bor med får inte känna mig helt
men för dig kan jag visa allt
en sekund
och sen inte mer

För ett ögonblick är jag så sårbar jag kan bli
fast egentligen inte
för om du avvisar mig gör det ingenting
du var ju ändå bara en främling
inte någon jag byggt upp nåt med
där min öppenhet kan förstöra allt på en minut

Och ändå är det tänkt att man ska kunna vara helt öppen
att ta risken att rasera förhållandet genom att visa det fula
gå igenom det svåra tillsammans
komma ut stärkta på andra sidan

jag vet inte hur man gör det
och det gör nog inte du heller




Fri vers (Fri form) av Månfare VIP
Läst 415 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2019-08-04 00:32



Bookmark and Share


  Annie b'larsson VIP
Ensamhet med sig själv som varandes äkta, är bättre än falsk tvåsamhet. Om bara En ska kämpa lär det blir outhärdligt. Fast man älskar. Kärlek är det hemskaste - och det hemskaste. Du ville du ville verkligen. men ensam? Det blir för tungt.
2019-12-23

  danne //
ja komplicerat
när man inte
känner sig
riktigt bekväm
där man borde
känna sig trygg i
2019-08-06

  morgonstjärna VIP
det där låter negativt
jag vet att du har fel, jag har gått jämsides och lärt mig att om ett hjärta har den rätta kulören
växer det vi blir starkare eller så går vi bakåt och krymper

omgivningen är betydelselös

2019-08-04
  > Nästa text
< Föregående

Månfare
Månfare VIP