Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


ögat

 

öga för öga och tand för tand

vi gör så gott vi kan vi barfotabarn

när vi blir omkullsprungna

en bar fot sätter krokben

lika bra som en skodd

men det gäller att vara med

där man någonting kan se

och deT mínsta lilla grand du fångat i din hand

ska du spara på 

Om du håller ut där nere i kön

får du nog till slut din grindslant till lön 

 

säjer bara ett rungande tack

testar och prövar vad som står på

men nu ska stora kvasten gå

så många sagor de trutar i truten

Ärlig och sann 

vänder inte kläderna bak och fram

vitt blir till svart

svart blir till grått 

jag kräks över samhällets natt

 

 

 




Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 240 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-08-07 11:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP