Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Du vet sådana där en ligger på, de mjuka och gosiga, får en att känna att vila och sömn nog 'kommer senare', hur inbjudande de än att kännas och tänkas vara att som bara 'smaka på äventyret' som vore det en bakelse eller frukt.


Något litet om madrasser




Det var en gång en madrass som hade hållits vaken om nätterna och lämnats att sova först om dagarna, i alla fall ofta nog. Sagan handlar om Malin och Jocke, deras äventyr i sängväg, inte som du först trodde, 'något i hästväg'.

Jocke och Malin har funderat på att köpa en ny säng eller i alla fall en ny bäddmadrass. Sedan var det någon som tyckte att de väl kunde prova en del andra saker först. Som vad då då?

Åka på semester till Treriksröset eller huvudstaden, Göteborg eller hälsa på släkten i Nyköping? Nä, ingenting så kostsamt ekonomiskt eller resligt sett. Att vända på sängen så att fotsidan är huvudsidan. Att vända madrassen så att fotsidan är huvudsidan.

Att vända bäddmadrassen upp och ned, sedan låta efter någon tid huvudsidan vara fotsidan. Då skulle de inte behöva söka på nätet eller i några varuhus som säljer möbler eller sängar, på 'bra så länge'. Malin och Jocke hade inte ens skänkt tanken en tanke.

(Om du nu kan acceptera uttrycket.) Plötsligt var det som om en mindre sjö av uppslag öppnade sig för dem. De började tänka på hur saker kunde 'återanvändas', om de bara använde känslor och huvudet en smula.

Nu finns det ju redan en massa människor som tänker just så, redan första gången de använder något. Men att börja med att göra det känns förstås ovant om en själv inte tillhör den kategorin.

Jocke och Malin brukade jämt tänka bara på ett sätt och inte behöva vrida och vända på 'saker och ting'. De fann det trist och fattigt, snålt och mindre äventyrligt, märkligt nog.

Men så fick de höra en 'besserwisser' berätta om hur att kunna köpa eller låna en eller flera sådana där böcker om 'hur att göra om', utan att gå till den ytterligheten att börja uppskatta program som 'Kurt Olsson o damorkestern' eller liknande för det.

Själva tyckte Malin och Jocke mycket om 'gör-det-själv-program' i teve. Bara att de såg det mera som 'god underhållning' för stunden, än inspiration till att 'försöka själva'.

De var betydligt mer intresserade av det en själv kunde göra i sängen, än att tänka på sängen som sådan. Ja, sova eller vakna exempelvis. För inte gick väl en möjligt läsare så långt som att börja 'fantisera själv'?




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 181 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-08-07 13:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP