Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag vill dö när jag dör

Det finns folk som tror på reinkarnation
från olika skrifter de fått information
eller berättelser enligt muntlig tradition
där man i horisonten kan ana
sista utposten -nirvana

Det finns de som tänker mer binärt
antingen himmel eller helvete det är
om man tillhör den rätta tron
och skänker pengar till sin religion

Tänk så många som aldrig vill dö
och som käkar kristi bröd
för att aldrig släcka livets låga
nej fy fan vilken plåga
vad är då meningen med att leva
om man aldrig blir fri från det hela
som en vampyr som blir less
efter hundra år av stress

Det är min enda tröst att döden
avslutar våra öden
och inte börjar om med gammal repris
bara för att man intagit andlig spis

För det är att i sanning vila från det hela
om man löses upp och aldrig kan tänka mera
låta kroppen bli del av jordens materia
medan själen lösas upp och sluta existera.










Bunden vers (Rim) av Månfare VIP
Läst 308 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-08-09 07:39



Bookmark and Share


  danne //
Hur kan man var säker?
2019-08-09
  > Nästa text
< Föregående

Månfare
Månfare VIP