Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Tänk ändå



att som ett litet frö få sitta på en molntapp
färgas av solen, sköljas av himmelsstänk
skriva ökenbrev till gagn för folkets tänk
det vore en himmelsk napp
att sväva i det blå
utan någonting att tänka på

jag har mött sådana människor, vandrare
vilda och fria
vakna, varken döva eller blinda
minst av allt är de cyniska
de tillhör ingen särskild ideologi,
de bara finns där för andra
de bär under ödleskinnet en hel värld
av värme, som sprids till dem de möter
en godhet alla värjer sig emot
De speglar sig i rymdens öga




Fri vers (Modernistisk dikt) av morgonstjärna VIP
Läst 206 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-08-09 11:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP