Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


vingklippta



kan alla bli av livets skiften
och fågelsjälens längtan har inga vingar
som bär den

trädkronornas tuvull är ouppnåelig
för den arma själen
varför
varför har de blivit klippta
fågelsjälen trevar sig fram
van som den är att lyfta

för att fågeln skulle stanna på jorden
och häcka i kirurgens huvud
inte tänka egna tankar
inte flyga egna banor
bort till de andra hela som svärmar
bland trädkronornas
svindlande blått

under solen




Fri vers (Modernistisk dikt) av morgonstjärna VIP
Läst 198 gånger
Publicerad 2019-08-10 06:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP