Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


solväggen

 

snart breder äpplena ut sina vingar och faller mot marken

och månen hänger på tork med tvätten

hösten rumlar runt bland löven, som snart får blodets färg

skolorna klämtar inför det nya läsåret

munnarna får läppglans mot kölden

armar ben och kropp kurar i vinterklädsel

tjocka vantar och yllesockar 

värmekaminerna brassar på

och vintermörkret står på tå

stampar av sig snöklockorna

som långsamt smälter till tö

 

 




Fri vers (Modernistisk dikt) av morgonstjärna VIP
Läst 240 gånger
Publicerad 2019-08-12 16:50



Bookmark and Share


  Maj-Lis VIP
Vill att det dröjer en smula med hösten
2019-08-12
  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP