Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

är du lönsam lille vän

 

du satt drömmande i ditt hörn
bland klassens spirande frön
om hur livet skulle bli
officer i ett kompani
eller kock i köket
med husmorsstöket
några haltade med sten i skon
läraren förlorade hoppet och tron
de flesta gick att indoktrinera
kollektivets vilja offrade mera
blev stocken i älven
följde med strömmen
förlorade egna drömmen
men en bara en i gruppen av fyra
såg det värdefulla hos varje myra
det gråa landskapets möjligheter
allt annat var bara dumheter
samhällets omvandling på gott och ont
gör i dag mest bara ont
har skapat robotsamhället till max
lyckas vi är det en flax
det fria ordet och viljan blockera
i nuet behöver vi radikalisera
 
och inte generalerna salutera



Bunden vers (Rim) av morgonstjärna VIP
Läst 201 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-08-14 19:23



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Fint rimmat och med innehåll som skapar oroliga funderingat om vart samhället är på väg.
2019-08-14
  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP