Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


magiskt


så naturen ibland inrättar sig
till fördel människans bästa
då kan vi saliga tacka gudarna
under natten öppnade himlen sitt fönster
välsignade jorden med sitt vatten
och i morgonväkten blänkte tårar
över flyende grå himmel
då dundret dem jagade
trängde trevande solfingrar
mellan de gråa slöjorna
strök varsamt över
nickande huvuden
torkade bekymren bort


alla puppskal står nu rentvättade
ruskar sig, blänker i solen
hoppar ivrigt som hundar

vill ut på äventyr




Fri vers (Modernistisk dikt) av morgonstjärna VIP
Läst 162 gånger
Publicerad 2019-09-01 09:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP