Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


håhåjaja guppig färdväg



när jag skulle starta lånebilen ville den inte
ändå hade jag ställt in avståndet till ratten
och benen, satt nyckeln i tändningslåset
och lagt in backen vridit om nyckeln
den bara brummade, men rörde sig inte ur fläcken
jag kikade på växlingsspaken
var litet betänksam
backen låg på samma ställe som min egen
hade kollat innan jag vred om nyckeln för bilen var
parkerad med nosen mot en vägg
det hade varit snyggt om jag kört rakt in i den!
märkesverkstad, samma fabrikat som min, men en mikrob
de skulle slipa en bromsskiva för min bil sjöng el metallico
inte enbart när jag backade
/det visade sig att jag måste byta bromsoket
OCH slipa bromsskivan/
bilen hade stått still 3 månader under vintern
och det är allt som behövs för att rosten riktigt ska
kunna gotta sig i lugn och ro sa verkstan

halleluja sa jag, men sen då?
- ja sen är allt grönt när vi bytt oket sa verkstan

fick igång lånebilen, men körde försiktigt den krokiga landsvägen för på stora vägen till verkstaden mötte jag radband av fordon och med obekant bil vill man inte vara oförberedd oväntade händelser
när jag parkerat hemma såg jag växlarna låg olika som min, inte underligt den drog så märkligt, var naturligtvis irriterad :(


kom att tänka på den gången jag satte mig i en bil för att prova. hade ingen aning om vad som fanns under huven, man satt näst intill på gatan en typ sportbil, you name it...
när jag satte foten på gasen 0-100 på en promille
då behöver man VERKLIGEN ett starkt hjärta
omskakad sade jag till bilförsäljaren.. nej tack övergången blir nog för snabb från min lilla R4




Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 195 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-09-02 09:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP