Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Svalorna kommer med sommaren



såg deras vingar klippa fårens ull
så lågt flög de i jakten på sin honung
snart flyttar de till varmare trakter men ännu
flyger de över gräset, fångar pilsnabbt
tiden
De rutar in landskapet som rotat sig bland träden
när solen kliver över tröskeln klipper de strimmor
ur himlens blåa duk
Och ropar krii krii

känner du dig litet disig i solen, men inte vi

nära den öppna terrassdörren
rusar vidderna utanför glaset i turbofart
vinden ruskar i burspråket
centimeter efter centimeter slår tiden
an stråken
taktfast mot notstället
som en soldat taptot




Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 231 gånger
Publicerad 2019-09-02 19:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP