Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vandringen

Jag bestämde mig för att gå på en promenad,
gick ner för trappan och ut genom porten
när jag kom ut hade det börjat regna
så jag gick in igen och hämtade ett paraply
när jag kom ut hade det slutat regna

Gick gatan fram i mina tankar,
tittade mig omkring, kände inte igen mig, måste ha gått långt
Lite längre bort såg jag en äldre man,
skyndade mig fram till honom och frågade, vad är jag någonstans?

Han tittade vänligt på mig, vet du inte det, du är på väg bort
vart leder denna väg frågade jag, den leder ingenstans sade han,
inga vägar här leder någonstans, men om jag går tillbaka
tillbaka sade han?

Jag vände tillbaka, gick och gick men kände inte igen mig
några barn lekte på vägen och ropade,
vart är du på väg, hem svarade jag?
hem sade de, vad är det för något?
varför har du paraply?

En pojke kom fram till mig,
det regnade förut sade jag,
det är därför jag har paraplyt
Regnade sade han
och tittade på mig med sina blå ögon,
det regnar aldrig här

Jag fortsatte, hejdade mig,
han såg ju ut precis som jag när jag var liten,
vände mig snabbt om
men alla barnen var spårlöst försvunna






Fri vers (Prosapoesi) av Kungskobran VIP
Läst 668 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2019-09-07 09:55



Bookmark and Share


  Arne Björn Fredriksson
Tanken stannar upp. Känner din närhet, fast du är inte här. Ser ut genom fönstret. Alla går någonstans men vet de vart de går? Din poesin är så tänkvärd och påtaglig.
2020-05-09

  Monika A Mirsch VIP
Jag bara älskar din text - vandrar i min corona-frustration och ... ja och... nej.... jo: jag spricker av ilska - farväl och tack för din text du bästa Kungskobra!
2020-03-16

    ej medlem längre
vardagsmystik! rysning på slutet, verkligt skickligt.
2019-09-14

  KattenKin VIP
Vilken spännande vandring. Bevandrat. Känns som Arne går bredvid, och det tycker jag är extra fint. Tack för att jag fick följa!
2019-09-09

    ej medlem längre
Kanske din främsta dikt hitintills! Lysande!
2019-09-07

  Fale Bure VIP
Underbar text, tack!
2019-09-07

  Lehva VIP
Som en film. En drömlik scen på en drömlik plats.
2019-09-07

    Sefarge VIP
Lite Kafka-Vikstens
aktig i sin framtoning?



2019-09-07

  Öknens Ros VIP
Surrealistiskt.
2019-09-07

  Kaptenlöjtnant
Kusligt och mystiskt
2019-09-07
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP