Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


LÄNGTANS SKIRA/SKÖRA BLOMMA

Längtans skira/sköra blomma.


 


Det är i Nattens mörker som de vackraste blommorna växer Sig stark.


Då när första daggen kommer och täcker jord


och mark.


 


Du är en av dessa blommor min vän av livet och i Gud.


Han har låtit Dig växa så Du blir stark för de svaga


Iklädd helig skrud.


 


Min dotter. Mitt barn! Ropar Vindarnas vind om natten.


Kom, kom drick Dig stark av Mitt levande vatten.


 


Han som är Vår Herde, är oxå Vår trädgårdsmästare


Och Han vattnar, rensar oss för Sin egen skull.


Du förstår min vän, Du ÄR mer dyrbar i Hans ögon än finaste silver och guld.


 


Så bliv stilla för en stund, bara var i Hans närhet


en kort minut, eller två.


Han vill låta Dig blomma fullt ut så Du allt gammalt förstår.


 


Förstår Hans Vishet och Kärlek och helas inifrån och ut och utifrån och in.


Lyssna!  Vinden viskar Ditt namn. Han kallar Dig för Sin.


 


För, Det är i Nattens mörker som de vackraste blommorna växer Sig stark.


Då när första daggen kommer och täcker jord


och mark......


 


KB


 


Herren välsigne Dig i dag/DS




Prosa av Karl-Bo Lundstedt VIP
Läst 441 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2019-09-10 05:47



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Amen!
2019-09-12

  Larz Gustafsson VIP
Amen!
Utmärkt!
2019-09-10
  > Nästa text
< Föregående

Karl-Bo Lundstedt
Karl-Bo Lundstedt VIP