Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vilsna drömmar

Valnöt och hibiskus. Våra andetag sammanflätas i en melodi av svanarnas sång. De korpar av onyx skålar och vad de firar endast de vet. Hjärta av betong lämnad på stenbänk, dess hjärtslag ekar bland stjärnorna. Vilsna drömmar hittar hem hos pärlugglornas utsträckta vingar. Kronhjort iakttar fjärilar bland violer av snö. Din tiara glittrar som av månsten. Din tystnad. Min talan. Tillsammans ett språk där flamingon älska. Övergiven men inte ensam. Utmattade i varandras famn vi välkomnar nattens sömn. Där enhörningar smeker drömmar och om en mindre evighet vi åter vakna tätt intill varandra. Den sömnlösa draken äntligen kan andas ut och nynnar på en saga om vargtimmens förlorade tårar. När papegojblomman blommat ut vi ömsar skinn och förvandlas till sagoväsen av bergskristall. Lemurer vakar över oss dag som natt, natt som dag. Trygghet jag inte finner hos någon annan än ditt beskyddande vemod av tiden som försvann.




Fri vers av Black raven VIP
Läst 112 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-09-13 10:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Black raven
Black raven VIP