Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

fågelskrämmans iakttagelser

 

genom historien har alla tjänsteandar varit golvet makten gått över
är det samma idag ? ja i mångt och mycket
då behövs starka och många opportunister som drar i örat på potentaterna som vägrar acceptera andras lika värde

vad är proletariatet utan sina arbetare -- en bikupa utan bin, kvarnhjulet slutar fungera vattnet torkar in. strejkvapnet för många utsatta människor räddningsplankan. folket slåss till sista blodsdroppen för rätten att vara den de är
går man ur huse om så behövs...där har det kuvade svenska folket mycket att lära
de flesta har förvandlats till Brunte som vandrar i kvarnhjulet med moroten hängande framför 

 Iakttagelser rinner som ivriga bäckar är fältet fritt från tistlar och ogräs?
först av allt det viktiga utsädet, är det friskt
det har bonden med all makt försökt sovra genom åren för bästa skörden få

men hur gör människor då varken tid eller sinne räcker 
hos handen som berör barnet, hur går det då ?
det kommer alltid finnas människor, olämpliga att fostra 
en del förgriper sig på det sköra livet
det kommer alltid finnas människor med sinnet förvridet
av sjukliga lustar
andra gör allt för att kväva och förgöra sinnet
hos Robinson Kruse och Peter Pan
de själviska som vill forma fröet till en kopia av dem själva

så märkligt lika alla manipulatörer inriktar sig på
sköra, på människor i olika kriser
då sticker de gärna in handen mellan kropp och väst
för att sälja sina dogmer till det öppna
så är det med olika sekter som knackar dörr
och andra dörrförsäljare
säg nej tack 
jag tror det jag tror, er förutan

det gör ont att finna kornet bland tusende
sotiga vingar brukar inte slå, de brukar förstå
andras tunga vägar att gå
märkligt ändå vad anhörigperspektivet betyder, min far var likadan
förlät aldrig mor att vi flydde
hämnden drabbade oss efter döden
hade inte väntat mig finna en lika som jag 
trots missväxt och åren som går
ändock våra hjärtan lika starkt för varandra slår
kanhända det är då vi verkligen prövas
vänskapen och kärleken




Fri vers (Modernistisk dikt) av morgonstjärna VIP
Läst 191 gånger
Publicerad 2019-09-20 12:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP