Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Falla


Det finns en farlig men lockande njutning i att ge upp.
Som att sväva i tyngdlöst tillstånd för att sedan sakta sjunka till det djupaste stället. Att inte bry sig. Se människorna gå förbi och prata med varandra som om ingenting hänt.
När hotet om utplåning tycks vara ett faktum. Som den gången när vi for av vägen i snökaos och bilen snurrade runt i flera sekunder, medan jag blundade och försökte föreställa mig hur det skulle kännas ifall vi välte och hamnade upp och ner, om det skulle göra ont att bryta armar och ben eller till och med dö. Känslan av att vara helt utlämnad till andra krafter och inte kunna göra någonting åt det.




Prosa av Annie b'larsson VIP
Läst 337 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-09-21 07:01



Bookmark and Share


    AA VIP
Bra skrivet. Mycket tänkvärt.
2019-09-26

  Annie b'larsson VIP
Njae, alltså det handlar inte om att släppa taget. Det handlar om att tvingas till det och känna motstånd. Att inte ha kontroll över vad som händer dig. Det är som när psykopaten bestämmer i ditt liv. Den känslan av förlorad kontroll.
2019-09-24

  StinaJ VIP
Bra skrivet om att släppa taget om det vi inte kan påverka. Inte lätt att göra det och för mig är texten en påminnelse om att göra precis det. Släppa kontrollen och se vad som händer.
2019-09-24
  > Nästa text
< Föregående

Annie b'larsson
Annie b'larsson VIP