Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Det är där



träden böjer sin nacke i vinden
det är där i moder natur undret sker, ursprunget till allt liv
fröet bär i sina händer på svaret
sprider sin kunskap för den som vill lyssna
träden gräset minsta lilla gråsugga är ett med alltet liksom vi
över jorden glänser strålen av ett himmelskt hopp
evighetens sol går upp

när tar vi oss tid att lyssna förbi bruset
förbi stjärnorna, årstiderna som passerar då känner vi harmoni
träden står där i dalen, varje rottråd samlar kraft
under trädets bark talar tystnadens språk
alla minnen, allt finns kvar under ytan berättar om vad du är
och vad du varit
ser varje rörelse handen gör över gräset, varje frö som singlar förbi
och det är där i dalen din vackra själ bor
ser hur den vandrar längs stigen, nere i dalen slingrar en sorlande bäck
det är höst nu och markerna är täckta av glimmande guld
gå försiktigt med klöven bland de brinnande löven
drick av gryningens friska vatten, ge ditt jag många stora glas
av dess läkande kraft




Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 307 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-09-22 11:40



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
somnar om utan oro i bröst
2023-07-23

  morgonstjärna VIP
den är mer givande än jag först insåg
2021-05-29
  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP