Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


kvällssol under trädet



18 grader avnjöts medan jag rensade
värmen en hand över ryggen, var tvungen byta
från långärmat

det kommer bli en minneslund under plommonträdet
ska kortas ner till ett paraply över sittplatsen
askan från två pälsmuffar vilar där
har tre till som inte gravsatts än. tre liv i varsin vit
fyrkantig kartong
i varje ryms alla minnen, alla år
varje trampande tass, har satt fotavtryck i själen
Den siste var Elvis, den förste Findus
Robin blir aldrig lika, kan komma smygande
när Findus syster Smulan spinner
på min kudde
då kan han ligga där nosa in hennes doft
och spinner även han
minns

Eftermiddagen soptippen fullastad
ett risberg tornade upp sig, bilar åkte och kom
i en jämn ström






Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 221 gånger
Publicerad 2019-09-22 18:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP