Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ur verkliga livet


En äldre kvinnas gnäll.


Idag är hon gammal.
Hon brukar inte känna sig gammal.
Ibland känner hon sig trött.
Ibland känner hon sig missmodig.
Ibland känner hon sig ful.
Ibland känner hon ingen framtidstro,
men gammal?
Nej, hon brukar inte känna sig gammal.

Hon brukar känna sig som hon alltid har gjort:
"Det blir bättre imorgon, hon har ju så mycket att glädja sig åt."

Men idag; ont i benet, trött i kroppen, ledsen... någonstans...
i hjärtat kanske?

Ring någon, säger någon?

Då säger hon att det går inte att utsätta någon för en massa gnäll, om ålderdom och död.
Så det blir inget ringa av...

Tänk om någon kunde ringa upp henne istället och gnälla, gärna någon äldre människa, en äldre, äldre människa, en som är minst 90 och inte en, som den här människan, som "bara" är snart 70, men bevisligen ser ut att vara 100...
(Ja, hon råkade ta en selfie, men beviset är nu undanröjt.)

Det ringer på dörren!
Jultidningsförsäljare!

Okej då.
En jultidning, eller två, får det bli.
Lite framtidstro mitt i ålderdomen.




Övriga genrer (Kåseri) av Cikoria Blå VIP
Läst 152 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-09-23 17:02



Bookmark and Share


  Gunnel Eriksson VIP
Där kom jultidningsförsäljaren igen,
men i din text som ett glatt inslag.
Bra med den positiva sidan av saken
till skillnad från mitt haikugnäll.

2019-09-23
  > Nästa text
< Föregående

Cikoria Blå
Cikoria Blå VIP