Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Prognosen


Dagens väder övervägande molnigt 12 grader
förhoppningsvis inget regn, sväljer lättad en alvedon
sköljer ned stadiga frukosten med kaffe
varma kläder, bra skor samt fukttåligt över
det är vad jag behöver
Grävde igår som besatt efter små raringar
i en flyende trädgård
4 timmar för tunna kläder frös, trots besatt
Först rotslå det jag tog upp igår,
därpå fortsätta till Vindarns by och greppa
den väntande spaden



Apropå hörde Trump-en kanhända går mot
en rättsprocess, många vill avsätta honom
"han har gått över Rubicon"
är det någon som är förvånad ?
sällan har väl en president gett journalister världen över
lika mycket stoff. Bokförläggare kommer med asfaltsbibeln
hans tid vid makten
så Rubicon har han väl snabbspolat över
både lustigt ironiskt förfärligt alla magplask klavertramp
slipprigheter krigsklockor överkörda människor, till trots
han ändå överlever vid makten
de som applåderar, som vanligt de som gynnas
förtjänsten

men huruvida han blir avsatt, ligger i gudarnas händer
om alla hål är tätade
hojtar redan om häxjakt
ska han säga, finns inte en häxa som vill ha
den dödvikten sittande på kvasten







Fri vers (Modernistisk dikt) av morgonstjärna VIP
Läst 231 gånger
Publicerad 2019-09-25 10:03



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
Alltså 2019 var betydligt vassare ..förklarligt
2021-06-12
  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP