Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


känner samma som du klokuggla

känner din smärta och glädje
lika väl som min
jag har sett det närma sig, lätt som en fjärilsvinge
smygande i ögonvrån
bry dig inte, den som kastar sten i glashus

var finns den skuldfrie ?
de skuldsatta ser inte bjälken i ögat sitt
rösten kändes väl igen på eldfågelns stol
det fanns även andra, en vet jag 100 % J orkesterkungen
ör alltid blockerad, bryr mig inte
hur människor lever själv vill inte göra me´t
släppte blocken sade ett sanningens ord
föll inte i godan jord, inte heller hos herr bister
varken då eller nu
jag är brödet som naggen märker, för inte jäsa över
bryr mig inte, gör inte heller du
även det gör ont se kappan vändas
efter vinden
evangeliet säger ju "om ögat är dig till förförelse riv ut det"
tänk så många blödande sår
finns bland altarbordets gäster

hörde en f d stadsminister säga
-----han fruktade inte sina vedersakare, för han visste
deras svartmålning, där låg missnöjet han inte gjorde
som de ville, men han såg framtiden mörkare
insåg nätakrobaterna som de värsta mördarna

de avslutar liv utan att blinka
--- sprider rykteslösa sanningar och drypande
giftpilar inlindade bland sockrade ord
framsteg ska det vara bakhåll
förminskande av varje liv

framsteg ska väl vara till nytta för jordens folk?




Fri vers (Modernistisk dikt) av morgonstjärna VIP
Läst 330 gånger
Publicerad 2019-09-29 07:50



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
förfärligt alltsammans
2020-06-25
  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP