Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Äppeljuice




Två ostsmörgåsar ett glas äppeljuice blev kvällsmat 20.00
dessa bräddfulla arbetsdagar före vintern
ger valkar på tummarna, skavsår i stövlarna
Lastade ur bilen rara växter från Vindarnas by
den aprikosfärgade och vita julrosen
ger glädjefrossa och andra rara sötnosar
även bihotellet får tak över sig hos mig
till våren får det en plats i solen
vi hann inte med någon fika på stamlokuset
jullan och jag som vi tänkt
efter allt grävande i jorden, men som jag sa
det är viktigare att komma hem före det är becksvart
en lång dag i morgon också
annars var det en härlig dag

perfekt väder att gräva upp och dela plantor
jorden var lucker efter allt regn
fast på kvällen rejält blåsigt
hästsvansen hängde nästan upplöst
efter vindens framfart
en minnesvärd kväll, solen målade molnbergen
med guldtråd

och rosa strimmor bredde ut sig över himlen






Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 355 gånger
Publicerad 2019-09-30 20:25



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
tänk att larverna överlevde och flög ut.
2020-06-02
  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP