Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Livmodern


Den sista parkeringsplatsen var tom
annars varje ruta upptagen
havet andades i djupa lugna andetag
fiskmåsar befann sig längre ut
När stormväder brakar loss
kastar de sig ut i byarna
möjligen sköljs maten närmare land
nu var det mera hemmamys
medan stegen styrdes mot badhuset

Bassängernas inbyggda lampor var det enda som lyste
alla guppande huvuden forcerade bassängen
fram och tillbaka, rygg och bröstsim, en del
forsade i långa crawltag, liknade mera delfiner
annars var hallen nedsläckt utom de 6-armade
ljusstakarnas flämtande lågor utmed kallbassängen
Titta sa jag till de två damerna som redan befann sig
i varmbassängen
”månen har landat på gräsmattan utanför”
Bakom panoramafönstret lyste en rund boll på det
ännu gröna gräset
de vände sig om, såg ljusbollen på gräset, fnissade till
nedan jag sjönk ner i det grönskimrande vattnet
Suckande sa jag - så varmt och härligt som en
varm livmoder att krypa ned i
Vi stiger upp som pånyttfödda –--
/eventuellt tycker de jag är en knäppgök, bryr mig inte
det bjuder jag på, men de verkar inte helt
förtappade/

efter bad och bastu gick benen som trumpinnar
genom det strilande regnet
riktning mitt rullande puppskal
som gnolande stod kvar, under den upplysande lyktan






Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 257 gånger
Publicerad 2019-10-08 12:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP