Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bön 32


Käre Gud, hjälp alla ensamma och olyckliga människor. Ensamheten kan vara en fasa, ett gissel och i förlängningen en tortyr som bryter ned själ och psyke. Självkänslan som ligger på minus i en tillvaro där solen vägrar att gå upp, glädje minns man inte vad det är för något och man är rädd för människor, deras hårda och nedlåtande omdömen och kalla blickar. Gud kom med din mirakulösa kärleks ljus in i själen på dessa människor, kom med en dröm om natten som strålar utav ömhet. Det kan räcka med att några goda människor räcker ut sin händer, ett leende, eller en vänlig gest. Det finns människor som är till synes hopplöst utslagna, ensamma mammor, ensamma barn med sina paddor som enda trygghet och glädje. Sänd dom rätta personerna in i deras kyla och mörker. Gud, tänd din kärlek och glädje i oss alla så att vi kan älska varandra så som du älskar oss. I Jesu Namn - Amen.




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Johan Bergstjärna VIP
Läst 173 gånger
Publicerad 2019-10-08 17:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP