Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det har fallit på min lott att förklara 'min egen verklighet', för menigheten.


Dagens förklarade ord 2019 10 16



Åskletare, till skillnad från exempelvis 'åskledare',
har att göra med en människa som kletar på en ås.
Eller möjligen letar efter, söker, åska. Det vanliga
är annars att söka efter ställen där blixten slagit ner
eftersom, som bekant, åskan i och för sig mullrar,
bara att den orsaker mer besvär för öronen än det
som 'kommit i vägen' för ett nedslag av elektricitet.
Bara att, som i det här fallet, en person kletar något
ämne på en ås. Istället för exempelvis i en tågtunnel.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 312 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-10-17 00:56



Bookmark and Share


  Sturesdotter
Exakt så nördar jag också ner mig i ord. Vänder och vrider. Hittar nya sammansättningar.

Lika roligt varje gång.
2019-10-17
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP