Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


God natt klokugga tack för i dag, fick en del svar över händelser på läsarsidan, gräver tills frosten kommer ..kramar <3


Gräv där du står

 

 Bortglömd står jag annars gömd under året

nu kommer jag till min rätt

sträcker på min svank när jag djupgräver

kastar jorden med rötter vända mot vinden

och nariga vintern

då fryser torvan ner och mullen släpper villigt

och glatt om våren

sitt tjuriga grepp om ogräs av olika slag

använder min kraft, skapar årets skördar ur mullen

myllan ligger efteråt utbredd som ett doftande lakan

nu arbetas det för fullt i kolonilotter trädgårdar 

förbereder för våren innan frosten skapar om landskapet

till våren myser maskar och andra småkryp,

i den luckra jorden, gräver djupa gångar luftar jorden

 

livgivande knog arbeta med kroppen, betydligt hälsosammare

roligare än vistas i rökig lokal, bland skränande duvhökar

det  finns uppbyggda trädgårdar för de som behöver psykisk

rekreation för trasiga själar

 

 

 

anm Gräv-där-du-står-rörelsen utvecklades i Sverige på 1970- och 1980-talen i samband med industrisamhällets avveckling. Begreppet grävrörelse har sitt ursprung i författaren Sven Lindqvists  bok Gräv där du står 1978

fast min text är jordnära på ett annat sätt

 




Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 180 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-10-16 18:54



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Skön text som doftar kyla och jord och röda kinder, tycker jag
2019-10-16
  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP