Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hemvägen såg jag dem


alla fåglarna, de svärmade som gräshoppor
i skymningen, följde luftströmmarna
landade på taket
täckte det röda teglet
ett levande ark, flaxande vingar
svarta kroppar
vart jag än såg kajor
kajor som lindansare, tråden mellan stolparna
kajor på gatlyktornas hållplatser
hemvägen kantades av skymningsgästerna
som värmde fötterna
över människornas eld




Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 233 gånger
Publicerad 2019-11-02 18:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP