Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Det outtalade




Någon sa det som göms i snö kommer fram i tö
allt det hemska som sinnet i garderoben gömt
allt som förträngts under tidens lager
men om rätta knappen trycks,
öppnas dörrar till själen
det är då det händer och såret öppnas

det sker mycket bakom hemmets lykta dörrar
i en sfär av anhöriga, där det outtalade sker
som inte får ske
och det är inte alltid en liten flicka som är offret
det kan även vara en liten pojke

allt vilade stilla under snö tills dagen Maryjann en av tre
valdes ut av 5-stjärnige kocken
horan kickade igång barfotavandringen till Golgata
och sinnet grep vandringsstaven
vad gjorde hånförvaltaren med sirapstungan "döden Romeo"
de mest värdelösa de överlever gott på sin grymhet
de som borde avrättats
och handen som håller husets nycklar förvärrade allt
trampade med lerfötter på det nyss läkta

det är alltid så lagen säger, kryp före du går
läkning tar ännu längre tid över år, allt för gullponken
utlöste svårare ångest, genom trampet
på det nyss läkta--det behövs så litet
den starkare slår den svagare
posten sändes därefter till psyket avdelning 25
där offret bältades, skändades på order
av självaste 5-stjärnige kocken

Vargar beskyddar de sina, men mänskliga
skakar skulden från sina skitiga fingrar
förvaltaren av husets nycklar mördaren med blod
under naglarna
de värsta mördarna går friade, medan den sårade
sitter i fängelset mördaren smitt gallret till
om vi kunde lära vår mun klinga som silverklockor
så gjorde vi det för att hela,
för att själen ska glömma allt det mörka




Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 212 gånger
Publicerad 2019-11-05 06:00



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
ack välsignelse redde ut trådarna
går inte på lögnaktiga luspudlar.
2023-09-30
  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP