Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vinterängeln


det kalla vädret drar över landskapet
vinterängeln med rimfrostvingar
blå ögon gnistrar
solen mäktar inte värma oss
vi längtar redan efter sol och värme
drömmer om vårvindar
när knoppar slår ut i blom
vi väntar, byltar in oss i lager på lager
tjocka sockar vantar och luva
stövlarna pulsar i drivor

solen har övergett oss packat resväskan
tagit charter till varmare ort
utsträckt i randig stol
tills våren ankrar vår strand
vi kurar, drömmar om våren
runt kakelugn och kamin
då jorden åter
spricker ut i fagraste blom
varje årstid har sin skönhet
längtan och glädje

snö är tid för änglavingar




Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 265 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-11-10 18:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP