Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


FORM: 100 ORD  TEMA: ÄRLIGHET


GAVAGE ... ||| Form: 100 ord Tema: ärlighet

#GAVAGE


Hur skulle vi veta?
Vi gavagens barn som göddes med sanningar som tunga stenar.
Hur skulle vi nå de fria vidderna, med vingar som knappt bar?
Hur skulle vi nå molnen? Och blicka över alltet?
Hur skulle vi nånsin få veta?
Skulle vi spela sjuka? Skulle vi låtsas dö?
Hur skulle vi ställa frågor när vi inte ens visste att svaren fanns?


Vi ser på varandra – fulla av ofullbordad längtan.
Tillsammans: fyra vingar – två böner – ett hjärta.
Vi trotsar lag och gravitationen,
tillsammans kan vi för första gången få luft att vara
… och … våga fråga, börja om från början.
.


© Victoria DominiQue
_____________________________________________Foto från juli, taget i Vilhelmina, Norrland.


En skrivövning på SkrivarSidans skrivgrupp på Facebook
#hjärntvätt #livslögn #präglingar #metafor #kärlek #tlllit
#dikt #prosapoesi




Prosa (100-ordare) av DominiQueen
Läst 263 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-11-18 06:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

DominiQueen
DominiQueen