Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Fullt drag på julhandeln




ändå landade vi före mörkret
garanterat utmattningssyndrom tidigare
tre timmar shoppa loss hos Nordens Mecka
med nogsamt nedplitad lista
vi bofastingar sneglar trött
på överlastade pråmar, där kapten med knapp styrfart
linkar förbi med blossande ansikte
trötta ögon skuttande barn
som drar åt motsatt håll pråmen drar
det finns tusen möjligheter få ekonomisk baksmälla
sill och kall potatis månader efter jul
varor överallt man inte behöver
vad säjs om denna söta tröja
tänkte genast på tomtens renar, tog ett foto
Tinder trodde jag, kollade med Wikipedia
men nix
Dasher, Dancer, Prancer, Vixen, Comet, Cupid,
Donner och Blitzen, kommer från dikten A Visit from St. Nicholas från 1823, som gjorde att renar blev julsymboler i amerika och Sverige är inte sena ta efter

fick en kallsup Tinder var en datingsida
så nu vet hugade herrar det, om ingen visste





Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 397 gånger
Publicerad 2019-11-21 19:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP